nedelja, 17. junij 2012

Presni ajdov puding

Za nedeljski večer pa še nekaj malce bolj sofisticiranega. Recept je sposojen od tu, z manjšimi spremembami. Polovico pudinga je narejenega za sladico, polovico za ponedeljkov zajtrk.

Za približno štiri skodelice potrebujemo:
-2 skodelici ajde
-cca 2dcl rastlinskega mleka (količina mleka je odvisna od željene gostote pudinga)
-2 naribana srednje velika korenčka
-2 čajni žlici lanenih semen (orignialni recept vsebuje chia semena)
-nekaj žlic agavinega sirupa (po okusu)
-vanilijin ekstrakt
-cimet
-mleti suhi ingver
-muškatni orešček
-rozine
-nasesekljani orehi
-kokosova moka

Ajdo namočimo čez noč. Dobro jo speremo (kar nekaj časa spiramo pod tekočo vodo, da speremo sluz). Ajdo, mleko, vanilijo ter laneno seme damo v blender ter zmiksamo do gladkega (nekaj ajde lahko pustimo na strani, ter jo dodamo na koncu, če kdo želi bolj hrustljav puding). Dodamo še agavin sirup ter začimbe (cimet, muškatni orešček ter ingver). Zmes prelijemo v skledo ter dodamo nariban korenček, orehe ter rozine. Po želji potresemo s kokosovo moko.


Namesto korenja in začimb pa lahko vmešamo kakav in okrasimo s sadjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar